Onze diensten

Wij zijn gespecialiseerd in het registreren van energielabels voor bestaande woningen. Onze prijzen zijn concurrerend en we bieden de beste prijs-kwaliteitverhouding voor onze diensten.

Bel ons vandaag

06 53 94 76 31
Maandag-zaterdag

Stuur ons een email

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Je kunt je energielabel opzoeken op Zoek je energielabel. Bij het resultaat staat vermeld hoe lang het label nog geldig is. Wil je het energielabel hebben, dan kun je dat downloaden op MijnOverheid. Je vindt het label bij de Kadastrale Gegevens onder het kopje Wonen.

Heeft jouw huis nog geen energielabel? Bekijk hoe je een label kunt aanvragen.

Hoe snel je het energielabel ontvangt, hangt af van hoe snel de energieadviseur een bezoek aan jouw woning kan brengen en de berekeningen kan uitvoeren.

Je krijg de pdf met het energielabel direct nadat het label is geregistreerd via de mail van overheidsdienst Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Ja, het energielabel geeft de koper inzicht in de energiezuinigheid en energieprestatie van de woning. De koper kan op die manier verschillende woningen met elkaar vergelijken.

De kenmerken van je huis zijn niet openbaar, het is dus voor derden niet zichtbaar op welke kenmerken je label is gebaseerd.

De prijs van een energielabel hangt af van meerdere factoren waaronder woningtype, beschikbare documentatie en de tijd die een energieadviseur nodig heeft om alle kenmerken op te nemen.

Bij Slimlabel begrijpen wij dat prijzen een belangrijke rol spelen bij de keuze van een dienstverlener. Daarom bieden wij concurrerende prijzen voor onze diensten, zonder concessies te doen aan kwaliteit en service.

Als verkoper moet je bij de overdracht een geldig energielabel voor de woning hebben en de pdf aan de koper geven. Doe je dat niet, dan krijg je een brief van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). De ILT kan in die brief een boete opleggen. Je kunt niet achteraf nog een energielabel laten registreren.

Ook als verhuurder ben je verplicht om een geldig energielabel te laten registreren en de pdf hiervan aan de huurder te geven.

Deze letters geven aan hoe energiezuinig je woning is vergeleken met andere soortgelijke woningen. Heb je een woning met energielabel A++++ (groen) dan heb je een zeer zuinige woning. Label G (rood) geeft aan dat het huis zeer onzuinig is in vergelijking met soortgelijke huizen.

Energiebesparende maatregelen zorgen voor meer wooncomfort, een lagere energierekening en zijn beter voor het milieu. Ook wordt je woning comfortabeler en stijgt de verkoopwaarde. Zeker als je al verbouwplannen hebt, loont het om energiebesparende maatregelen te nemen.

De energieadviseurs die de energielabels registreren zijn vakbekwaam ep-adviseurs. Het zijn gediplomeerde adviseurs die werken voor een gecertificeerd bedrijf/organisatie (conform BRL 9500). Elke adviseur is aangesloten bij een certificaathouder. Deze certificaathouder houdt toezicht op de werkzaamheden en kwaliteit van de adviseur.

Ja, je krijgt een pdf van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Je energielabel wordt na registratie ook vermeld op Zoek je energielabel.

Je kunt via MijnOverheid het afschrift van je label downloaden. Je vindt het label bij de Kadastrale Gegevens onder het kopje Wonen.

Het kan slim zijn om de documentatie van de woning, (zoals tekeningen of facturen) bij de hand te hebben, zodat je het proces wellicht wat kan vergemakkelijken en daardoor versnellen.

Dat kan handig zijn. Zeker als de betreffende appartementen gelijk aan elkaar zijn. Dan kan het zorgen voor een kortere opnametijd en lagere kosten. Dit is afhankelijk van de situatie en kan door ons beoordeeld worden.

“Een duurzame toekomst begint bij uw huis”